Flydetank i avisen

Claus Hjort nyder livet i flydetanken der har hjulpet hans trning ovenp strke rygsmerterFoto Finn Jrgensen
Claus Hjort nyder livet i flydetanken, der har hjulpet hans træning ovenpå stærke rygsmerter. Foto: Finn Jørgensen

Flydende helbredelse


"Det er som at være i rummet," siger 41-årige Claus Hjort, der har fået mindsket sine stærke rygsmerter ved at ligge i en flydetank med varmt - og meget salt - vand


Af Martine Bentsen

SUNDHED "Jeg har været oppe klokken syv og ved bageren!"

Nogenlunde sådan lød beskeden fra en begejstret Claus Hjort til Pia Svenstrup, indehaver af klinikken Pure - Comfort and Beauty i Frederikssund.

Den 41-årige Claus Hjort fra Jægerspris har siden han var ung haft rygproblemer og selvom han er blevet opereret for diskusprolaps, har han stadig stærke smerter i ryggen jævnligt.

"Jeg har siden, jeg var helt ung haft hårdt fysisk arbejde, først med at slæbe møbler og sidenhen som håndværker og senere som sælger, og har ofte været ved lægen for at knækket ryggen og er siden blevet henvist til at hav af specialister både kiropraktorer og fysioterapeuter, og ikke fordi jeg ikke tror, at de kan hjælpe, men mig har det aldrig rigtig hjulpet," siger Claus Hjort.

Efter en fisketur i Sverige for et par uger siden fik han igen meget kraftige rygsmerter, og har måttet tage mange piller for at dæmpe smerterne og for at kunne komme ud af sengen om morgenen. Tilfældigt så han, at der fandtes en såkaldt flydetank i Frederikssund, som skulle kunne afhjælpe netop de smerter, som han har ved hjælp af stærkt saltindholdigt vand.

"Det er som at være i rummet, jeg flød rundt i 600 liter saltvand og var helt vægtløs i 40 minutter, og mine muskler blev fuldstændig løsnet op, det var ikke sådan, at jeg sprang op af vandet, men den efterfølgende nat sov jeg igennem på siden, hvilket jeg ikke har kunnet længe på grund af smerterne, jeg kunne sidde på en stol og jeg kunne bare rejse mig op fra sengen om morgenen uden smerter, det var fantastisk," siger han.

Claus Hjort var så begejstret, at han kontaktede Frederikssund Avis, for at sprede budskabet til andre, der som han, lider under muskelsmerter. Da avisen møder ham, er det tredje gang, at han skal i det varme saltvand, og han glæder sig.

"Jeg føler mig som født på ny hver gang, jeg kan kun anbefale folk, der har ondt at prøve det," siger han.

 

Flydetank


Flydetanke er ikke så udbredt i Danmark, men i Sverige er de et udbredt middel til at kurere led- og muskelsmerter. Der findes også masser af forskning på området i Sverige blandt andet på Karlstad Universitet, hvor ph.d. Sven-Åke Blood har forsket i saltvandets betydning for at kurere ikke bare muskel- og ledsmerter, men også depressioner, stress og angstanfald. En flydetank er en lukket enhed med cirka 35 grader varmt vand med et saltindhold på 38 procent. Flydetanken i Frederikssund, som står hos Pure Comfort and Beauty kan indeholde 600 liter vand. Man skyller sig af og ligger sig i vandet tanken og lukker af og lader sig flyde rundt i det varme vand i op til 45 minutter. Det høje saltindhold virker som Det Døde Hav bortset fra, at saltindholdet i Det Døde Hav er 28 procent.

Pia Svenstrup døjer selv med en skulder, der gør ondt i ny og næ, og hun prøvede en flydetank i klinikken Complete Me i Badstuestræde i København for et par år siden, og efterfølgende var hun solgt, så da hun selv åbnede klinik i Frederikssund undersøgte hun, hvordan hun kunne få en flydetank i sin klinik.


Publiceret: 10. August 2008 11:00   http://frederikssund.lokalavisen.dk/flydende-helbredelse-/20080810/artikler/938670581